marți, 18 februarie 2014

Radu Golban – Europarlamentarul Societății Civile

N-a văzut Bruxellesul ce poate România! Am decis să candidez la europarlamentare. Independent. Eu nu voi sta cu mâinile în sân la Bruxelles. Sunt un român care s-a dedicat României şi intereselor ei: am spus adevărul chiar şi când era incomod. M-am bătut mereu pentru cauza în care am crezut, indiferent de consecinţe. De acum înainte, putem lupta împreună ca să fim trataţi ca parteneri egali în plan european. În cei cinci ani de când România este reprezentată de 33 de europarlamentari nu am auzit de nicio iniţiativă parlamentară care să promoveze cu adevărat interesele ţării.
Europarlamentarii noştri au tras sfori politice pentru ca politicienii corupţi de la București să rămână în funcţii. S-au lăsat cumpăraţi şi manevraţi de grupurile de lobby de la Bruxelles, au acţionat ca mercenari ai propriilor interese şi au uitat de interesele românilor. Au fost trimise la Bruxelles personaje create în laboratoarele politicii dâmboviţene care nu ne reprezintă. EBA ne-a făcut de râs în Parlamentul European cu discursuri inculte, într-o limbă engleză stâlcită, care au făcut ocolul lumii virtuale, ca exemplu de prostie extremă la nivelul cel mai înalt al politicii europene. Hărnicia sa notorie – cele 1387 de activităţi în forurile europene cu care se laudă EBA – este un exemplu de hărnicie a prostiei: inutilă şi fără un scop măsurabil. Gigi Becali la fel. Şi exemplele pot continua.
IMPLICAŢI-VĂ! STRÂNGERE SEMNĂTURI PROMOVARE / VOLUNTARIAT
Am nevoie de susţinerea vostra pentru a mă lupta, la Bruxelles, pentru a pune pe agenda europeană interesele României. Un candidat independent pentru Parlamentul European are nevoie de cel puţin 100.000 de semnături de susţinere pentru înregistrarea candidaturii. Va rog să trimiteţi listele cel târziu la sfârşitul fiecărei luni (cel târziu pe 15 martie) la adresa: Telesource SRL, Str. Mureş 143, 300778, Timişoara sau la Biroul Central al Candidatului Radu Golban, Bucureşti, Str. Sf Vineri nr. 29, sect. 3, BECTRO CENTER, et. 2, AGVA LIMITED România.
Alăturat, găsiţi formularul pentru completare! (ATENŢIE – completat pe hârtie şi nu online!!!).
*
Sunt gata să lupt la Bruxelles pentru România şi români, şi am şase mari priorităţi:
G – Germania trebuie să îşi plătească datoria la România
În 2010 am făcut dezvăluirea spectaculoasă dar riguros documentată că Germania are o datorie istorică faţă de România, de peste 18 miliarde de euro. Dacă ar avea aceşti bani, România nu ar mai avea motive să se împrumute mai departe, la Fondul Monetar Internaţional.
O – Organizarea României pe baze sănătoase: modelul elveţian România e de peste 20 de ani într-o continuă tranziţie, care ne-a obosit pe toţi. Avem nevoie de un model de ţară, de un model naţional. Cred că România poate deveni o Elveţie a Estului, un factor stabilizator, de democraţie, echilibru şi prosperitate, atât pentru noi, cât şi pentru regiune.
L – Libertatea românilor de a fi stăpâni în ţara lor. Ceea ce se întâmplă cu retrocedările abuzive către străini nu e normal. Românii merită să fie proprietari, nu chiriaşi în ţara lor. Politica abuzivă prin care sunt restituite sute de proprietăţi în Transilvania, de care beneficiază, în special, Forumul Democrat al Germanilor din România, Biserica Catolică, Biserica Evanghelică şi ungurii din Transilvania, generează cheltuieli „colosale” pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chiriaş în şcoli, spitale şi universităţii.
B – Blocarea erodării statului şi a refeudalizarii ţării. Eu nu mai vreau baroni locali care să taie şi să spânzure când vor ei, care comandă deseori partidelor la Bucureşti. Avem nevoie de o regionalizare după cele mai bune modele şi practici europene, nu de refeudalizarea României. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenţi, nu de şmecheri cu idei feudale. Nu „mergem înainte că înainte era mai bine”; nu era!
A – Atragerea de bani europeni, fără furturi şi ineficientă
România are un număr mare de miliarde de euro de atras, în fonduri europene, de la Uniunea Europeană. E dreptul nostru, de care unii hoţi şi incompetenţi şi-au bătut joc. Avem nevoie de proceduri simple şi clare ca românii să poată atrage banii europeni, şi de un control adecvat care să prevină furtul.
N – Naţiunea trebuie să iasă din  pasivitate, nu suntem colonie!
După cum bine spunea Petre Ţuţea, statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Eu cred că românii trebuie să ridice capul şi să spună clar şi răspicat că aşa nu mai merge: nici la Bucureşti, nici la Bruxelles. Gata cu bătaia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Merităm să fim trataţi că parteneri egali în plan european şi merităm o clasa politică mai bună, care să ne reprezinte cu adevărat, la Bucureşti.
Împreună vom face dreptate! România, românii merită să fie reprezentaţi cu adevărat.

Radu Golban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu